074 789 0012 info@douanedocument.nl

Oorsprongsdocumenten

Oorsprongsdocumenten zoals een Certificaat van Oorsprong of EUR.1 certificaat worden bij invoer in het land van bestemming gevraagd om uiteenlopende redenen. Vaak als landen handelsmaatregelen in hebben gesteld met het doel hun markten te stimuleren (korting of vrijstelling op invoerrecht) of juist af te schermen (extra heffingen of productspecifieke maatregelen.) Bij deze handelsmaatregelen speelt de oorsprong van de goederen een belangrijke rol.

Ook in de betalingsvoorwaarden wordt er vaak gevraagd om oorsprongsdocumenten. Als gevolg van landenvoorschriften of klantenwensen worden de eisen vaak meegenomen in het documentair accreditief (L/C). Soms worden hierin aanvullende voorwaarden met betrekking tot de documenten vermeld waaraan moeilijk of niet is te voldoen. Het is daarom verstandig om op tijd contact op te nemen met DOUANEDOCUMENT.NL en uw bank.

EUR.1 Certificaat

Een EUR.1 certificaat / document wordt alleen gebruikt voor goederen van preferentiƫle oorsprong. Hierdoor kan bij invoer van goederen mogelijk korting of vrijstelling op invoerrechten worden verleend. Om korting of vrijstelling te krijgen op invoerrechten bij invoer uit een overeenkomstland, dient een EUR.1 certificaat te worden opgemaakt.

Certificaat van Oorsprong

Een Certificaat van Oorsprong (CVO) is een document dat de oorsprong van product aangeeft. Een CVO bewijst dus in welk land een product gemaakt is. Sommige landen buiten de EU vragen om een CVO vanwege handelspolitieke maatregelen, zoals boycotten, importbeperkingen en importquota.

ATR Certificaat

Een ATR certificaat is een document, dat de herkomst aantoont en je kunt gebruiken bij handel tussen landen uit de Europese Unie (EU) en Turkije. De EU vormt met Turkije een Douane-unie, waardoor je goederen van herkomst uit Turkije (bij import) en de EU (bij export) met vrijstelling van invoerrechten kunt invoeren.

"snel geregeld en ontvangen"

contactformulier

Contactgegevens

DOUANEDOCUMENT.NL Oostermaat 1C 7623CS Borne Telefoon 074 789 0012 Email info@douanedocument.nl
1
Goedendag, waarmee kunnen wij u van dienst zijn?
Powered by