+31 74 789 0012 info@douanedocument.nl

T1 document

Niet uniegoederen kunnen binnen de EU vervoerd worden onder douanetoezicht middels T1 document, ook wel Extern unie douanevervoer genoemd. Hierdoor kunnen goederen zonder betaling van rechten & BTW van locatie A naar locatie B vervoerd worden binnen de EU.

Douanevervoer

De regeling douanevervoer is niet alleen toe te passen binnen de EU, maar wordt ook gebruikt in de EVA landen (Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland) & Turkije en sinds 2022 ook naar Oekraïne.

Het T1 document wordt vaak gebruikt om niet uniegoederen uit te halen bij havens (RTO), douane entrepots of bij het sluiten van andere bijzondere douaneregelingen zoals bijvoorbeeld het vervoer onder Carnet TIR.

Een voordeel van het T1 document is bijvoorbeeld, dat het moment van invoeren verlegd kan worden naar de plaats van bestemming om mogelijke vertragingen en problemen bij controles op de terminals te voorkomen.

Het vervoer van goederen onder T1 document is met een vergunning Toegelaten Afzender en Toegelaten Geadresseerde mogelijk zonder aanwezigheid van Douane. Wel zal er op het document een zekerheid gesteld moeten worden over de verschuldigde rechten en BTW.

De regeling douanevervoer eindigt wanneer de goederen en de vereiste informatie beschikbaar zijn bij het douanekantoor van bestemming of de toegelaten geadresseerde.

Hierna zal er beoordeeld moeten of het vervoer naar behoren is uitgevoerd en alle goederen in correcte staat zijn ontvangen.

Als de regeling naar behoren is beëindigd en alle goederen vermeld in de aangifte tot douanevervoer zijn ondergebracht in een nieuwe douaneregeling zal de douane de regeling douanevervoer zuiveren.

Rotterdam | Container

Containers welke via een deepsea terminal in Rotterdam uit een niet EU land in Nederland binnenkomen, kunnen met een T1 document naar een locatie binnen de EU worden vervoerd. Hierdoor kan de invoeraangifte en eventuele Douane controle op de loslocatie of op een aangewezen douanekantoor worden uitgevoerd.

import invoerdocument
T1 document luchtvracht schiphol

Schiphol | Luchtvracht

Douane entrepot

T1 document douane entrepot

Douanedocument.nl is in het bezit van de benodigde vergunningen en kennis om voor u in elke situatie het benodigd T1 document op te maken. Na het aanleveren van de benodigde informatie en bescheiden zullen wij snel en kundig het document per mail aanbieden.

Heeft u nog meer vragen over het vervoer onder T1 status of kunnen wij u assisteren in het achteraf beëindigen van een niet gezuiverd T1 document, waarbij u een brief heeft ontvangen van Douane Heerlen?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

"snel geregeld en ontvangen"

Email

info@douanedocument.nl

Telefoon

074 789 0012

Adres

Oostermaat 9
7623CS Borne