+31 74 789 0012 info@douanedocument.nl

Niet uniegoederen kunnen binnen de EU vervoerd worden onder T1, ook wel Extern unie douanevervoer genoemd. Hierdoor kunnen goederen zonder betaling van rechten & BTW van locatie A naar locatie B vervoerd worden binnen de EU.

De regeling douanevervoer is niet alleen toe te passen binnen de EU maar wordt ook gebruikt in de EVA landen (Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland) & Turkije.

Het T1 wordt vaak gebruikt om niet uniegoederen uit te halen bij havens (RTO), douane entrepots of bij het sluiten van andere bijzondere douaneregelingen zoals bijvoorbeeld het vervoer onder Carnet TIR.

Een voordeel van het T1 is bijvoorbeeld dat het moment van inklaren verlegd kan worden naar de plaats van bestemming om mogelijke problemen bij controles op de terminals te voorkomen.

Het vervoer van goederen onder T1 is met een vergunning toegelaten afzender en toegelaten geadresseerde mogelijk zonder aanwezigheid van douane. Wel zal er op het document een zekerheid gesteld moeten worden over de verschuldigde rechten en BTW.

De regeling douanevervoer eindigt wanneer de goederen en de vereiste informatie beschikbaar zijn bij het douanekantoor van bestemming of de toegelaten geadresseerde.

Hierna zal er beoordeeld moeten of het vervoer naar behoren is uitgevoerd en alle goederen in correcte staat zijn ontvangen.

Als de regeling naar behoren is beƫindigd en alle goederen vermeld in de aangifte tot douanevervoer zijn ondergebracht in een nieuwe douaneregeling zal de douane de regeling douanevervoer zuiveren.

Rotterdam | Container

import invoerdocument
T1 document luchtvracht schiphol

Schiphol | Luchtvracht

Douane entrepot

T1 document douane entrepot

Douanedocument.nl is in het bezit van de benodigde vergunningen en kennis om voor u in elke situatie het benodigd T1 document op te maken. Na het aanleveren van de nodig informatieĀ  en bescheiden zullen wij snel en kundig het document per mail aanbieden.

Heeft u nog meer vragen over het vervoer onder T1 status?
Of kunnen wij u assisteren in het achteraf beƫindigen van een niet gezuiverd T1 document, waarbij u een brief heeft ontvangen van Douane Heerlen?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

"snel geregeld en ontvangen"

Contactformulier

Contactgegevens

DOUANEDOCUMENT.NL
Oostermaat 1C
7623CS Borne

Telefoon
074 789 0012

Email
info@douanedocument.nl