+31 74 789 0012 info@douanedocument.nl

AEO vergunning

Douanedocument.nl heeft in 2020 de status Authorised Economic Operator behaald en de AEO vergunning in ontvangst mogen nemen van de Nederlandse Douane.

AEO Authorised Economic Operator

Het AEO-concept is gebaseerd op de door de Wereld Douane Organisatie ontwikkelde ‘Customs-to-Business partnership’. Uitgangspunt daarbij is dat bedrijven en Douane nauw samenwerken. Ze hebben als gemeenschappelijk doel het verhogen van de veiligheid van de internationale logistieke keten. De Douane wil met AEO ook legale handelsstromen beter faciliteren.

Voor bedrijven in de internationale handel, is de AEO vergunning steeds meer een noodzakelijke vergunning. Daarnaast wordt de AEO vergunning steeds belangrijker als kwaliteitskeurmerken hiermee tonen bedrijven aan, dat ze onderdeel zijn van een veilig internationaal logistieke keten.

AEO vergunning

2 soorten AEO vergunningen

  • de Vergunning AEO Veiligheid (AEO-S)
  • de Vergunning AEO Douanevereenvoudigingen (AEO-C)

In de EU bestaat het AEO-concept sinds 2008. Sinds de komst van het Douanewetboek van de Unie (DWU) in 2016, bestaan er 2 AEO-vergunningen. Je kunt ze ook combineren en beide vergunningen aanvragen. De AEO-vergunningen zijn geldig in alle EU-lidstaten.

 

Voordelen van een AEO vergunning

Belangrijke voordelen van een AEO vergunning zijn bijvoorbeeld minder controles en voorrang als jouw zending voor controle is geselecteerd. De voordelen verschillen echter per vergunning. Doordat wij over de AEO vergunning Douanevereenvoudigingen beschikken, levert het jou de volgende voordelen op:

 

  • minder fysieke controles en documentcontroles
  • voorrang bij controle als uw bedrijf hiervoor is geselecteerd
  • op verzoek kan een controle op een bepaalde locatie plaatsvinden
  • gemakkelijker toegang tot douanevereenvoudigingen
  • kennisgeving van douanecontroles bij vooraf aangiften

"snel geregeld en ontvangen"

Email

info@douanedocument.nl

Telefoon

074 789 0012

Adres

Oostermaat 9
7623CS Borne