+31 74 789 0012 info@douanedocument.nl

Douane Expediteur

Meer informatie?

Wanneer u gaat importeren uit of exporteren naar een land buiten de Europese Unie (EU), dan moet u de goederen aangeven bij de Douane. Hiervoor zijn veel verschillende documenten nodig, zoals bijvoorbeeld import- ,  export- , en oorsprongsdocumenten. De overige documenten / certificaten hangen af van het land van bestemming / herkomst en het soort product. Bovendien is het soms vrij ingewikkeld en tijdrovend de juiste douanedocumenten te verkrijgen.

DOUANEDOCUMENT.NL werkt als Douane Expediteur met geautoriseerde Douane software voor een snelle en correcte afhandeling van douaneformaliteiten. Door onze ruime ervaring van meer dan 18 jaar kunnen wij onze klanten altijd van het juiste advies voorzien.

Heeft u vragen met betrekking tot de import, export en de bijbehorende douanedocumenten, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Diensten

Import

Bij import van uw goederen uit een land buiten de Europese Unie (EU) dient u de goederen onder een douaneregeling te plaatsen, middels een  douaneaangifte in het elektronische aangiftesysteem (AGS) bij de Douane. Meestal spreekt men hier van het vervullen van de douaneformaliteiten voor plaatsing onder de regeling: in het vrije verkeer brengen (Invoer > IM4), waarbij u te maken krijgt met toepassing van wettelijk verschuldigde rechten, zoals invoerrechten en BTW.

Export

Om uw goederen te exporteren uit Nederland en/of de Europese Unie (EU) heeft u een uitvoerdocument (EX-A of EU-A) nodig. Hierbij maken wij gebruik van het elektronische aangiftesysteem (AGS). Dit systeem is voor export verplicht in de hele EU, zodat de Douane een beter inzicht krijgt in welke goederen de EU verlaten. Het voordeel voor u hierbij is dat wij de aangifte op elke locatie in Nederland kunnen doen. Hierdoor is een snelle afhandeling gewaarborgd en kan het transport zo snel mogelijk plaatsvinden.

KVK

Oorsprongsdocumenten worden bij invoer in het land van bestemming gevraagd om uiteenlopende redenen. Vaak als landen handelsmaatregelen in hebben gesteld met het doel hun markten te stimuleren (korting of vrijstelling op invoerrecht) of juist af te schermen (extra heffingen of productspecifieke maatregelen.) Bij deze handelsmaatregelen speelt de oorsprong van de goederen een belangrijke rol.

"snel geregeld en ontvangen"

Interim diensten

Is uw export proces perfect op orde en heeft u volledig overzicht en controle? Wij helpen u om uw export afdeling onder de loep te nemen en de best mogelijke aanpassingen voor u door te voeren. Met onze interim diensten zijn wij letterlijk een onderdeel van uw bedrijf. Samen zorgen we ervoor dat uw bedrijfsvoering optimaal wordt ondersteund, van strategie tot uitvoering.

Benieuwd wat Douanedocument.nl voor u kan betekenen?

Contactformulier

Contactgegevens

DOUANEDOCUMENT.NL
Oostermaat 1C
7623CS Borne

Telefoon
074 789 0012

Email
info@douanedocument.nl