+31 74 789 0012 info@douanedocument.nl

T1 document

Niet uniegoederen kunnen binnen de EU vervoerd worden onder douanetoezicht middels T1 document, ook wel Extern unie douanevervoer genoemd. Hierdoor kunnen goederen zonder betaling van rechten & BTW van locatie A naar locatie B vervoerd worden binnen de EU.

Douanevervoer

De regeling douanevervoer is niet alleen toe te passen binnen de EU, maar wordt ook gebruikt in de EVA landen (Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland) & Turkije en sinds 2022 ook naar Oekraïne.

Het T1 document wordt vaak gebruikt om niet uniegoederen uit te halen bij havens (RTO), douane entrepots of bij het sluiten van andere bijzondere douaneregelingen zoals bijvoorbeeld het vervoer onder Carnet TIR.

Een voordeel van het T1 document is bijvoorbeeld, dat het moment van invoeren verlegd kan worden naar de plaats van bestemming om mogelijke vertragingen en problemen bij controles op de terminals te voorkomen.

Het vervoer van goederen onder T1 document is met een vergunning Toegelaten Afzender en Toegelaten Geadresseerde mogelijk zonder aanwezigheid van Douane. Wel zal er op het document een zekerheid gesteld moeten worden over de verschuldigde rechten en BTW.

De regeling douanevervoer eindigt wanneer de goederen en de vereiste informatie beschikbaar zijn bij het douanekantoor van bestemming of de toegelaten geadresseerde.

Hierna zal er beoordeeld moeten of het vervoer naar behoren is uitgevoerd en alle goederen in correcte staat zijn ontvangen.

Als de regeling naar behoren is beëindigd en alle goederen vermeld in de aangifte tot douanevervoer zijn ondergebracht in een nieuwe douaneregeling zal de douane de regeling douanevervoer zuiveren.

Rotterdam | Container

Containers welke via een deepsea terminal in Rotterdam uit een niet EU land in Nederland binnenkomen, kunnen met een T1 document naar een locatie binnen de EU worden vervoerd.

Hierdoor kan de invoeraangifte en eventuele Douane controle op de loslocatie of op een aangewezen douanekantoor worden uitgevoerd.

import invoerdocument
T1 document luchtvracht schiphol

Schiphol | Luchtvracht

Goederen welke op luchthaven Schiphol binnenkomen vanuit een land buiten de EU, dienen ten invoer te worden aangegeven. Dit kan op locatie van de aangewezen behandelaar, maar tevens op een eigen gekozen locatie en eventueel ander land.

Hiervoor is een T1 document nodig om de goederen onder douanetoezicht naar de desbetreffende locatie te vervoeren.

Douane entrepot

Voor het vervoer van goederen, welke in het Douane entrepot zijn ingeslagen en naar een land binnen de EU worden vervoerd is een T1 document benodigd. Hiermee worden de goederen en eventuele aangifte ten invoer onder de regeling douanevervoer naar een andere locatie verlegd.

Wanneer goederen uit een douane-entrepot naar een land buiten de EU worden vervoerd, dient eerst een wederuitvoerdocument opgemaakt te worden.

Hiernaast kan eventueel gekozen worden voor een T1 document, waarmee het Entrepot direct wordt aangezuiverd.

T1 document douane entrepot

Douanedocument.nl is in het bezit van de benodigde vergunningen en kennis om voor jou in elke situatie het benodigd T1 document op te maken. Na het aanleveren van de benodigde informatie en bescheiden zullen wij snel en kundig het document per e-mail aanbieden.

Heb je nog meer vragen over het vervoer onder T1 status of kunnen wij je assisteren in het achteraf beëindigen van een niet gezuiverd T1 document, waarbij je een brief hebt ontvangen van Douane Heerlen afdeling zuivering?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

"snel geregeld en ontvangen"

Email

info@douanedocument.nl

Telefoon

074 789 0012

Adres

Oostermaat 9
7623CS Borne