+31 74 789 0012 info@douanedocument.nl

T2 document

Het T2 document wordt voornamelijk gebruikt als transit document voor het wegvervoer naar bijvoorbeeld Noorwegen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en als doorvoer document naar Italië, (Noord) Ierland en Oostenrijk.

Transport

Uniegoederen kunnen binnen de Europese Unie (EU) vervoerd worden middels een T2 document, ook wel Intern Unie douanevervoer genoemd. Onder deze regeling kunnen Uniegoederen worden vervoerd tussen twee plaatsen in het douanegebied van de Unie over een buiten dat douanegebied gelegen land of grondgebied, zonder wijziging van hun douanestatus.

Het T2 document wordt veel gebruikt voor het transport van goederen naar de zogenoemde EVA landen (Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein,  IJsland) en het Verenigd Koninkrijk / Engeland. Het T2 document maakt het mogelijk om de goederen niet direct aan de buitengrens van de EU voor invoer aan te bieden, maar in het binnenland zoals bijvoorbeeld Oslo of Bergen in Noorwegen. Hierdoor kan er in het vervoersproces veel tijd worden gewonnen, aangezien er geen wachttijden ontstaan aan de EU grens door drukte.

Een ander voordeel van het T2 document is, dat hier meerdere export zendingen als op vermeld kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk voor één groupage auto met bijvoorbeeld zes verschillende zendingen, één enkel transitdocument te ontvangen in plaats van meerdere documenten.

T2 Noorwegen

Noorwegen

T2 Zwitserland

Zwitserland

Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Transit

Naast het vervoer van goederen met als eindbestemming een EVA land, is het transit document ( T1 of T2 ) ook uitermate geschikt voor het vervoer door een EVA land of het Verenigd Koninkrijk. Dit komt regelmatig voor bij groepage zendingen met bijvoorbeeld diverse losadressen in Zwitserland, Italië, (Noord) Ierland, Oostenrijk en/of Frankrijk.

Dit zogeheten doorvoer T1 of T2 document zorgt ervoor dat de goederen bijvoorbeeld door Zwitserland vervoerd mogen worden, zonder dat hiervoor extra documentatie in Zwitserland opgemaakt dient te worden. De documenten dienen bij het douanekantoor van doorgang en bestemming elektronisch gescand en gezuiverd te worden.

T2 document Italië

Italië

T2 document Oostenrijk

Oostenrijk

T2 document Frankrijk

Frankrijk

"snel geregeld en ontvangen"

Email

info@douanedocument.nl

Telefoon

074 789 0012

Adres

Oostermaat 9
7623CS Borne