074 789 0012 info@douanedocument.nl

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Brexit uitstel van zes maanden!

Na een urenlange top in Brussel zijn de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk het eens geworden over een nieuwe brexit-datum. Voor 31 oktober 2019 moet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zijn geregeld.

Er werd door de 27 EU-leiders tot aan het begin van de nacht vergaderd over de nieuwe datum. Een paar uur later ging de Britse premier May akkoord met het voorstel. Met het uitstel van zes maanden heeft May de uitkomst waarvoor ze naar Brussel kwam. Ze krijgt zo meer tijd om de brexit-deal door haar parlement te loodsen.

EU geeft Britten uitstel tot 22 mei, uiterlijk 12 april brexit-plan

De Europese Unie geeft het Verenigd Koninkrijk uitstel tot 22 mei voor een brexit. Dat hebben de Europese regeringsleiders besloten op een top in Brussel. Daarmee is een dreigende no-deal-brexit op 29 maart van de baan.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) hoort nu nog bij de Europese Unie (EU). Maar dat gaat veranderen: op 22 Mei 2019 verlaat het VK de EU.

In Brussel onderhandelen de EU en het VK nu over een mogelijke overgangsperiode en een handelsverdrag. Bij een harde Brexit is er géén overgangsperiode – en merkt u de gevolgen meteen. Bereid u daar goed op voor en laat u door ons informeren.

Als het VK de EU verlaat, gaan er andere douaneregels gelden voor dit gebied.
Wat betekent dit concreet? Na de Brexit moet u aangifte doen als u goederen uit het VK invoert, of vervoert binnen de Unie. Of als u goederen uitvoert naar het VK.

Zo bereidt u zich voor:

Zorg ervoor dat u een EORI-nummer hebt!
U hebt dit nummer nodig als u zelf douaneaangifte doet, laat doen door DOUANEDOCUMENT.NL of een vergunning bij de Douane aanvraagt.

Een goede voorbereiding op de Brexit kost 2 maanden tot ruim 1 jaar. Dit hangt af van hoe u aangifte gaat doen: doet u dit zelf of besteedt u het uit aan een geautoriseerde douanevertegenwoordiger. Als u zelf aangifte doet, is de voorbereidingstijd het langst. Als u te lang wacht met uw voorbereidingen kunnen deze tijden nog oplopen. Vraag naar onze mogelijkheden om u hierbij te assisteren.

Ook de regels voor accijnsgoederen veranderen.
Vervoert u na de Brexit accijnsgoederen vanuit Nederland naar het VK? Dan is dat uitvoer naar een derde land. U hebt dan niet alleen meer te maken met de procedures in EMCS: u moet ook uitvoeraangifte doen.

Voor de BTW gelden de zogenoemde intracommunautaire regels niet meer.
Koopt u na de Brexit bij leveranciers in het VK? Dan moet u invoeraangifte doen en BTW betalen bij de Douane. Doet u liever BTW-aangifte in plaats van te betalen bij de Douane? Vraag dan een ‘Vergunning artikel 23’ aan bij uw belastingkantoor.

Voor meer informatie kijk op: brexitloket.nl en hulpbijbrexit.nl

contactformulier

Contactgegevens

DOUANEDOCUMENT.NL
Oostermaat 1C
7623CS Borne

Telefoon
074 789 0012

Email
info@douanedocument.nl

1
Goedendag, waarmee kunnen wij u van dienst zijn?
Powered by