+31 74 789 0012 info@douanedocument.nl

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten

Op dit moment geldt een transitieperiode tot en met 31 december 2020. In deze periode verandert vrijwel niets voor bedrijven en burgers. De EU-regels en -wetten blijven geldig voor het VK.
Douaneformaliteiten zijn nog niet nodig en ook de Eurovergunning blijft nog gewoon geldig.

Tijdens de transitieperiode onderhandelen de EU en het VK over hun toekomstige relatie. Hoe die relatie er precies uit gaat zien, weten we op dit moment nog niet. Dit hangt af van de afspraken, die de EU en het VK gaan maken. Het VK heeft in ieder geval aangegeven de EU interne markt en de Douane unie te willen verlaten.

Hierdoor is het wel zeker, dat er zaken veranderen wat de verdere afspraken tussen de EU en het VK ook gaan worden. U krijgt sowieso te maken met douaneformaliteiten, want het VK na de overgangsperiode een derde land vergelijkbaar met landen als bijvoorbeeld Canada, China en Australië.

BREXIT definitief op 31 januari 2020!

Het Verenigd Koninkrijk (VK) wil de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd). Het VK en de EU bereikten op 17 oktober een akkoord over de voorwaarden voor het vertrek van het VK uit de EU (Brexit) en een overgangsperiode. 

EU geeft Britten wederom Brexit uitstel tot 31 januari 2020

De Britten krijgen van de Europese Unie wederom uitstel van de Brexit tot 31 januari 2020.
Wanneer de huidige regering Johnson of de nieuwe regering na verkiezingen, het Lagerhuis eerder meekrijgt kan het wellicht ook eerder.

Het uitstel betekent dat 31 oktober als Brexit datum definitief van tafel is. Premier Johnson, gedwongen door het Lagerhuis, had de EU eerder deze maand verzocht om uitstel. Van harte ging dat niet: hij weigerde bijvoorbeeld zijn handtekening onder het document te zetten. Johnson heeft tot nu toe altijd gezegd dat 31 oktober heilig is, en dat het Verenigd Koninkrijk dan hoe dan ook uit de EU gaat.

Brexit akkoord is bereikt!

De EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben een akkoord bereikt over de manier waarop de Britten op 31 oktober 2019 de EU kunnen verlaten.
Het akkoord dient nog wel door het Britse parlement gesteund te worden…..met nog 14 dagen te gaan!

Brexit uitstel van zes maanden!

Na een urenlange top in Brussel zijn de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk het eens geworden over een nieuwe brexit-datum. Voor 31 oktober 2019 moet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zijn geregeld.

Er werd door de 27 EU-leiders tot aan het begin van de nacht vergaderd over de nieuwe datum. Een paar uur later ging de Britse premier May akkoord met het voorstel. Met het uitstel van zes maanden heeft May de uitkomst waarvoor ze naar Brussel kwam. Ze krijgt zo meer tijd om de brexit-deal door haar parlement te loodsen.

EU geeft Britten uitstel tot 22 mei, uiterlijk 12 april brexit-plan

De Europese Unie geeft het Verenigd Koninkrijk uitstel tot 22 mei voor een brexit. Dat hebben de Europese regeringsleiders besloten op een top in Brussel. Daarmee is een dreigende no-deal-brexit op 29 maart van de baan.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) hoort nu nog bij de Europese Unie (EU). Maar dat gaat veranderen: op 22 Mei 2019 verlaat het VK de EU.

In Brussel onderhandelen de EU en het VK nu over een mogelijke overgangsperiode en een handelsverdrag. Bij een harde Brexit is er géén overgangsperiode – en merkt u de gevolgen meteen. Bereid u daar goed op voor en laat u door ons informeren.

Als het VK de EU verlaat, gaan er andere douaneregels gelden voor dit gebied.
Wat betekent dit concreet? Na de Brexit moet u aangifte doen als u goederen uit het VK invoert, of vervoert binnen de Unie. Of als u goederen uitvoert naar het VK.

Zo bereidt u zich voor:

Zorg ervoor dat u een EORI nummer hebt!
U hebt dit nummer nodig als u zelf douaneaangifte doet, laat doen door ons of een vergunning bij de Douane aanvraagt.

Een goede voorbereiding op de Brexit kost 2 maanden tot ruim 1 jaar. Dit hangt af van hoe u aangifte gaat doen: doet u dit zelf of besteedt u het uit aan een geautoriseerde douanevertegenwoordiger. Als u zelf aangifte doet, is de voorbereidingstijd het langst. Als u te lang wacht met uw voorbereidingen kunnen deze tijden nog oplopen. Vraag naar onze mogelijkheden om u hierbij te assisteren.

Ook de regels voor accijnsgoederen veranderen.
Vervoert u na de Brexit accijnsgoederen vanuit Nederland naar het VK? Dan is dat uitvoer naar een derde land. U hebt dan niet alleen meer te maken met de procedures in EMCS: u moet ook uitvoeraangifte doen.

Voor de BTW gelden de zogenoemde intracommunautaire regels niet meer.
Koopt u na de Brexit bij leveranciers in het VK? Dan moet u invoeraangifte doen en BTW betalen bij de Douane. Doet u liever BTW-aangifte in plaats van te betalen bij de Douane? Vraag dan een ‘Vergunning artikel 23’ aan bij uw belastingkantoor.

Voor meer informatie kijk op: brexitloket.nl

"snel geregeld en ontvangen"

Email

info@douanedocument.nl

Telefoon

074 789 0012

Adres

Oostermaat 9
7623CS Borne